ГолосUA
14:49 06/02/2010

Троє кримчан намагалися організувати втечу з тюрми одного з членів банди «Башмаки»

Троє мешканців Ялти намагалися організувати втечу з Луганського слідчого ізолятора членові організованого злочинного угрупування «Башмаки», засудженому в 2000 році на 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна за безліч злочинів, зокрема — за замовлені вбивства. />  
Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в Автономної Республіки Крим.

За інформацією відділу, організовувати втечу спільники злочинця узялися по його ж замовленню, оскільки кількома місяцями раніше йому пред’явили ряд звинувачень по статтях «розбій», «розбійний напад», «викрадання людей», внаслідок чого йому загрожувало 15 років позбавлення волі.

«Щоб визволити ув’язненого із тюрми, в суворій конспірації був розроблений цілий план. «Рятівники» по підроблених документах орендували невеликий склад поряд з СІЗО. Звідти і вирішили робити підкоп. По GPS-навігаторові проклали маршрут під камеру», — розповіли у відділі зв’язків з громадськістю.

Зловмисники викопали тунель 16 метрів в довжину і 1,5 метра в глибину. Як відзначили в міліції, підкоп ялтинці здійснювали, «прагнучи не світитися»: кожні 3 дні міняли місце проживання, збиралися разом лише на час проведення «прохідницької діяльності», працювали тільки уручну, землю вивозили потай і лише вночі, а всередині будували зміцнення, щоб уникнути обвалу. В день втечі заарештованому планували передати напилок, щоб він розпиляв грати, а також убив ними охоронця.

Проте, як відзначили у відділі зв’язків з громадськістю, плани зловмисників розкрив господар складу, який випадково зайшовши до ангару і побачивши земельні роботи, що ведуться, одразу ж звернувся до міліції.

В результаті двох організаторів втечі правоохоронцям вдалося затримати одразу, третій наразі знаходиться в розшуку. Відносно всіх учасників порушена кримінальна справа, за статтям обвинувачення ялтинцям загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

У відділі також запевнили, що засуджений член злочинного угрупування, якому намагалися організувати втечу, вже переведений до іншої спецустанову під посилену охорону. За даними кримського Главку МВС, це була вже третя спроба втечі на рахунку члена організованого злочинного угруповання «Башмаки».

За матеріалами: «Новости Крыма»

 

Читайте также по теме