ГолосUA
06:58 10/01/2011

Троє українських лижників залишаються блокованими у французьких Альпах

Французькі рятувальники пообіцяли розпочати операцію з порятунку українських лижників, які застрягли у Французських Альпах завтра.

Нагадаємо,троє українців ішли через перевал Бренва у Верхній Савойї. Через сильний снігопад похід став небезпечним. Ані рухатись далі, ані повернути назад команда вже не змогла. Зараз лижники заблоковані на висоті понад 4 тисячі метрів.

В українців закінчуються продукти, а французькі рятувальники ніяк не можуть прийти на допомогу. У високогірних районах триває буревій. Як повідомили ТСН у високогірній жандармерії, розпочати рятувальну операцію планують завтра.»Зараз у нас страшенна негода, сильний вітер. Тому ми не можемо підняти в небо гелікоптер і хоча б доправити їжу та газ. Але сподіваємося, що вранці або до обіду, погода поліпшиться. І завтра туристи будуть врятовані. Поки що можу сказати, що українці живі та здорові, і ми підтримуємо з ними зв’язок», — повідомили рятівники.

Поки що рятувальникам вдається підтримувати з лижниками візуальний та радіозв’язок. Лижники вирили нору в снігу і встановили намет. Стан їхнього здоров’я наразі не викликає занепокоєння у працівників гірської жандармерії.

За матеріалами: ТСН

Читайте также по теме