ГолосUA
07:55 08/06/2010

Трудовий колектив інституту «Львівдіпрокомунбуд» шукає захисту від мера Львова

Працівники проектного інституту «Львівдіпрокомунбуд» створили страйковий комітет, аби захистити установу від зазіхань міської влади.

Про це повідомили в прес-службі інституту «Львівдіпрокомунбуд», кореспонденту ГолосUA.

Зокрема, депутати Львівської міської ради за неплановим поданням міського голови Львова Андрія Садового, прийняли рішення про перевід підприємства з державної власності у комунальну та вивели ДП «Львівдіпрокомунбуд» з підпорядкування Мінжитлокомунбуду. Таке рішення обурило колектив інституту.

«Інститут впродовж останніх років збільшує об’єми з проектування, з допомогою Міністерства у час кризи має повне завантаження, коли більшість проектних інститутів працюють один день в тиждень. Незрозуміло чому прибуткове підприємство потрібно передавати у комунальну власність, чи не для того, щоб безоплатно користуватися роботою інституту й довести його до такого стану, як всі комунальні підприємства. Інститут виконує роботи з проектування по всій Україні і його неможливо ставити в залежність від конкретного міста або чиновника», — йдеться у листі трудового колективу міністру житлового комунального господарства О.Попову.

Працівники інституту просять міністра вивчити питання доцільності передачі ДП «Львівдіпрокомунбуд» зі сфери управління Мінжитлокомунгоспу до комунальної власності. Звернулися вони по допомогу й до голови Львівської обласної організації працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України Б.Козло.

«Колектив інституту глибоко впевнений в тому, що перевід інституту в комунальну власність призведе до повного розпаду та знищення інституту. Трудовий колектив ДП «Львівдіпрокомунбуд» не допустить цього та буде використовувати всі можливості – від страйку до залучення преси. Колектив інституту просить Вас звернутися до мера міста А.Садового, до Мінжитлокомунгоспу про недоцільність переводу ДП «Львівдіпрокомунбуд» з державної в комунальну власність», — зазначено у листі до Б.Козло.

Водночас працівники інституту висловлюють підозри, що рішення про переведення «Львівдіпокомунбуду» в комунальну власність було продиктоване зацікавленням посадових осіб мерії в адміністративному будинку, що розташований у центрі міста.  

Відтак, щоб захистити інститут, працівники оголосили передстрайковий стан. Вони мають намір провести зустріч із представниками депутатського корпусу Львівської міськради й обговорити можливості захисту інституту від рейдерського захоплення.

За проектами інституту збудовано очисні споруди каналізації Львова, водозабір для Івано-Франківська, системи водопостачання у Львові, Луцьку, Рівному, Коломиї, Ужгороді, Мукачеві, Харкові, Одесі, Пермі. На сьогоднішній день інститут працює над низкою об’єктів до Євро-2012.

Л. Мицай. />  

Читайте также по теме