ГолосUA
13:58 10/06/2010

Центр оцінювання якості освіти передав до СБУ усі «липові» медичні довідки абітурієнтів

Центр оцінювання якості освіти передав до Служби безпеки України усі «липові» медичні довідки про незадовільний стан здоров’я абітурієнтів, що дало підстави не прийти на тестування.

Про це заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми всі довідки передаємо до органів охорони здоров’я, а частину з них передали до служби безпеки. Я думаю, що у нас у деяких поліклініках відкрився ящик Пандори своєрідний», — наголосив І. Лікарчук.

За його словами, понад 2000 абітурієнтів надали Центру медичні довідки, які засвідчували їх поганий стан здоров’я, через який вони не змогли прийти на написання тестів. Ці абітурієнти, як наголосив І. Лікарчук, також написали заяви про призначення їм додаткової сесії для здачі ЗНО. І. Лікарчук констатував, що всі довідки будуть розглянуті центром окремо і там, де дійсно були об’єктивні причини, абітурієнтам будуть призначені додаткові сесії. Однак, за його словами, абітурієнтами було надано багато довідок із сумнівними записами та діагнозами і всі вони будуть передані або ж в МОЗ, або до СБУ.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме