ГолосUA
14:42 17/12/2010

Центральний комітет КПУ попросив кримських комуністів не вестися на авантюри Грача

 

size="4">Президія Центрального комітету Комуністичної партії України звернувся до комуністів Кримської республіканської організації КПУ у зв'язку з загрозою розколу.

size="4">Про це йдеться у заяві, яку має у своєму розпорядженні ГолосUA.

size="4">Президія Центрального Комітету Компартії України звертається до вас у зв'язку з вкрай небезпечною, такою, що несе у собі загрозу розколу республіканської організації та партії в цілому, ситуацією, що склалася через несумісне з вимогами партійного статуту поведінки Леоніда Грача, котрий очолює Кримський республіканський комітет партії”, — йдеться у повідомленні.

size="4">У ЦК КПУ наголосили, що Л. Грач має право “вільно висловлювати та відстоювати свою думку під час обговорення будь-яких питань діяльності партії”. “Але коли рішення ухвалене, комуніст зобов
size="4">'
size="4">язаний його виконувати. Ц
size="4">я
size="4"> елементарна вимога партійного статуту не просто порушена Грачем — він зайняв позицію, котру інакше, як зрадницькою, назвати не можна”,
size="4">— вважає ЦК КПУ.

size="4">Відповідно до заяви, рішення щодо тих чи інших дій КПУ ухвалювались Центральним комітетом, після багатостороннього обговорення. “Грач, як правило, брав участь у роботі відповідних партійних органів, але жодного разу не висловлювався проти рішень, котрі ухвалювалися… Проте з деяких пір Л. Грач зайняв позицію нещадного критика партії, Центрального комітету”, — зазначили в повідомленні та додали: “Виступи Грача, котрі охоче тиражують буржуазні ЗМІ, використовують політичні противники для дискредитації партії. Це викликає непорозуміння та чисельні звернення до ЦК комуністів”.

size="4">Інформуючи про ситуацію, що склалася, ЦК КПУ висловлює впевненість у тому, що комуністи Кримської партійної організації не дадуть втягнути себе у непристойні справи, не дозволять розколоти партію, будуть твердо виступати за збереження єдності та боєздатності, з честю вийдуть зі складної ситуації, в яку її намагався втягнути Грач та його прихильники-авантюристи”, — наголосили в заяві.

Читайте также по теме