ГолосUA
07:23 20/08/2009

Центрвиборчком почав розсилати дані виборцям

Центральна виборча комісія України почала розсилати виборцям їх персональні дані. Ця кампанія обійдеться бюджету в 33 млн грн.

Цього тижня виборці п’яти областей України — Сумської, Житомирської, Чернівецької, Чернігівської і Рівненської — повинні отримати повідомлення зі своїми персональними даними. Розсилка здійснюється з метою «первинного уточнення даних Держреєстру виборців».

Вже 31 серпня повідомлення повинні розійтися по всій Україні. Згідно з постановою Центрвиборчкому, у вересні в українців буде тільки 15 днів, щоб звернутися в місцеві відділення ведення Державного реєстру виборців для уточнення і виправлення помилок.

Як зазначив заступник керівника служби, що відповідає в Центрвиборчкомі за ведення Держреєстру виборців Олександр Стельмах, першу партію інформаційних повідомлень «Укрпошта» вже везе в Чернівецьку область. Інші регіони чекають, поки будуть надруковані наступні порції друкарської продукції.

Нагадаємо, що логістику друкарської продукції по всій Україні здійснює державне підприємство «Укрпошта», яка, в свою чергу, виступає підрядником компанії «Август Трейд». Саме ця компанія в середині липня стала переможцем тендеру Центральної виборчої комісії на закупівлю послуг з виготовлення і доставки інформаційних повідомлень із персональними даними виборців. Сума контракту — понад 33 млн грн. Цих коштів має вистачити для виробництва і розсилки повідомлень 36,5 млн виборців. Тобто одне повідомлення — це десь одна гривня.

За матеріалами: ”Дело”

 

Читайте также по теме