ГолосUA
11:24 03/12/2008

Церемонія передачі «Євробачення — 2009» коштуватиме 3 млн. рублів

Церемонія передачі символу "Євробачення-2009" місту-господарю конкурсу, обійдеться Москві у 3,2 млн. рублів.

Загальні витрати на підготовку і проведення "Євробачення" в Москві складуть близько 1 млрд. рублів. Необхідні грошові кошти вже закладені у федеральному бюджеті, групу з підготовки і проведення конкурсу очолив заступник мера Москви Валерій Віноградов, повідомили російські ЗМІ.

За їхніми даними, урочиста церемонія відкриття самого конкурсу відбудеться дев’ятого травня на Воробйових горах. Бєлград передасть Москві символ у вигляді ключа, з написом "Eurovision Song Contest Host City". Бєлграду ключ передав свого часу Хельсінкі. На символі міста-господаря "Євробачення" вказані всі роки проведення конкурсу і приймаючі міста до 2007 року. На емблемі також є зображення Сенатської площі в Хельсінкі, оскільки символ був виготовлений в цьому місті в 2006 році.

Конкурс естрадної пісні "Євробачення" пройде у Москві з 1 по 16 травня 2009 року. Півфінали пройдут 12 і 14 травня, фінал конкурсу — 16 травня в спортивному комплексі "Олімпійський". Церемонія відкриття відбудеться дев’ятого травня на Воробйових горах.

До нинішнього моменту вже акредитовано більше 2 тис. іноземних журналістів, телеглядачами шоу стануть понад 100 млн людей з 50 країн.

 

Читайте также по теме