ГолосUA
18:42 21/04/2010

Цими вихідними у Черкасах змагатимуться за Кубок України з авторалі

24-25 квітня вперше за роки незалежності України в Черкасах відбудеться І етап Кубку України з авторалі – «Ралі Славутич». Змагання проводиться Автомобільною Федерацією України за підтримки Черкаського Ралі Клубу, Черкаського Стрітрейсинг Клубу та міського голови Сергія Одарича.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі міськвиконкому.

“Своєю назвою гонка завдячує Радянським часам, коли Черкаси були центром проведення не тільки чемпіонатів Української республіки, а й чемпіонату СРСР. Останнє професійне ралі відбулося в Черкасах ще 1989 року, і от великий автоспорт повертається до цього регіону” — розповів один із організаторів заходу Андрій Яроменко.

Урочисте відкриття Кубку відбудеться 24 квітня о 16.00 в центрі Черкас – в Долині Троянд, де організатори підготували оригінальний сюрприз для глядачів – справжня змагальна ділянка, що проходитиме вулицями міста.

Основні швидкісні ділянки глядачі зможуть спостерігати в районі трьох сіл – Старосілля, Грабівка та Яснозір’я. Швидкісні траси з ґрунтовим покриттям вразять як самих учасників ралі, так і вболівальників цього виду спорту. Ралі «Черкаси» включає в себе трасу 190,33 км, з якої 0,9 км (1 спеціальна ділянка) з асфальтним покриттям та 70,07 км (6 спеціальних ділянок) з ґрунтовим покриттям. Змагання поділяється на 2 секції та 2 дні.

Серед учасників Кубка України – чемпіон України з ралі Володимир Петренко, багаторазові чемпіони України з автокросу Олександр Фельдман і Олександр Решетілов. За чемпіонство боротимуться також три черкаські екіпажі: Павло Малов, Олександр Лісаченко і Павло Копилець. Директор гонки – Сергій Любимов, який відомий організацією найкращих всеукраїнських змагань України Ялта-ралі. В оргкомітеті бере участь також знаний гонщик, багаторазовий чемпіон України, СРСР Олександр Селюк.

У Черкасах пройде перший етап Кубка України, у цілому їх буде ще вісім: у Львові, Білгород-Дністровському, Івано-Франківську, Чернігові, Первомайську, Херсоні, Миколаєві і Києві.

В. Середа

 

Читайте также по теме