Ціною поступок Янукович намагатиметься розколоти підприємницький рух, — експерт

 

Ціною поступок у Податковому кодексі Партія регіонів намагається розколоти підприємницький рух.

Про це в інтерв'ю кореспондентові ГолосUA заявив політолог Олексій Гарань.

За його словами, після того, як Президент Віктор Янукович наклав вето на Податковий кодекс, Партія регіонів намагатиметься розколоти підприємницький рух. “Їй важливо, щоб цей підприємницький рух не вийшов монолітним і єдиним. А бажано ціною поступок отримати лояльність частини підприємців і не допустити подальшої політизації цього руху і об'єднання з політичною опозицією”, — сказав експерт.

Водночас, за словами О. Гараня, вето Президента — це перемога мітингувальників.

“Безумовна перемога підприємців і це свідчення, що громадський рух та громадська активність дає свої плоди”, — зазначив він.

Експерт пояснив, що політика виявилася неефективною, “тобто у всьому цьому процесі ухвалення Податкового кодексу ми побачили якусь ситуативність прийняття рішень, перекладення взаємної відповідальності, і применшувати роль В. Януковича в неефективності цієї політики також не можна”.

“При цьому я думаю, що він (В. Янукович, — ред.) зробив правильно, реагуючи на дії підприємців. Тому, що якби це не було зроблено, то конфлікт би загострювався і надалі. Зараз В. Янукович намагається згладити цей конфлікт ціною удару по іміджу уряду і частково по власному та іміджу Партії регіонів. Але іншого виходу не було”, — додав О. Гарань.

Нагадаємо, В. Янукович наклав сьогодні вето на Податковий кодекс, ухвалений народними депутатами 18 листопада.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...