ГолосUA
11:32 14/05/2010

Цієї весни на Львівщині висадили 1 218 гектарів лісу

Навесні цього року працівники державних лісогосподарських підприємств посадили 1218 га лісових культур та провели доповнення існуючих лісових культур на площі 1507 га.

Про це кореспонденту Голос UA помили у Львівській ОДА.

 Під час проведення зазначених робіт було висаджено понад 9 млн. одиниць сіянців та саджанців деревних порід (сосни звичайної, ялиці білої, модрини європейської, дуба звичайного, бука лісового, клена явора, вільхи чорної та інших).

На лісових ділянках з багатими умовами проростання, завдяки якісному виконанню робіт по заготівлі деревини вдалося досягти якісного природного відновлення лісу, їх площа становить майже 800 га. Завдяки зменшенню площ суцільних рубок лісівники Львівщини забезпечують безперервне існування лісового середовища, що в свою чергу забезпечує ведення лісового господарства на принципах наближеного до природи лісівництва та скорочує терміни вирощування лісів.

Поряд з лісовідновленням лісівники також систематично працюють над питанням збільшення лісистості області, так в цьому році створено 25 га нових лісів на еродованих, малопродуктивних землях.

Л. Мицай />  

Читайте также по теме