ГолосUA
05:52 23/06/2010

ТСК щодо розподілу інформаційного простору не дадуть результату — Литвин

Тимчасові слідчі комісії щодо розподілу інформаційних частот Національною радою з питань телебачення та радіомовлення не дадуть результату.

Про це сказав Голова Верховної Ради України Володимир Литвин в ефірі 5 каналу.

“Комісії, звісно, будуть створені, але я боюсь, що вони не виконають своєї роботи. Я в цьому вбачаю такі тактичні кроки, коли опозиція і коаліція намагається переграти один одного.” — сказав він.

Спікер пояснив, що тимчасові слідчі комісії варто розглядати, як інструмент опозиції, яка повинна мати можливість контролювати правлячу частину.

“Разом з тим, зробивши один крок, ми не зробили іншого. В регламенті ВР вказано, що до складу таких комісій повинні входити представники всіх фракцій пропорційно від їхньої чисельності. А якщо фракції не подали своїх представників — це означає, що не можна підписувати постанову про створення ТСК.” — сказав Володимир Литвин.

За словами політика, у даному випадку коли ВР проголосувала за створення ТСК для розслідування питань щодо виділення частот Національною радою з питань телебачення та радіомовлення, представники опозиції відкликали своїх депутатів. /> “Виходить так, що коаліція сама себе повинна перевіряти. Це абсурд.” — сказав він.

 Володимир Литвин наголосив, що в наступну середу, в день опозиції, буде запропоновано проект постанови про створення ТСК щодо дотримання положень про свободу слова в Україні.
“Тоді логічно зробити висновок, що коаліція не внесе кандидатури, щодо своїх представників… Тут ідуть політичні ігри, де кожна сторона говорить: “Ви хочете мати комісію — будь ласка, але ми зробимо так, щоб жодна з них не працювала.” — обурився спікер.

Він переконаний, що треба провести консультації і створити одну комісію для вивчення цих питань

О. Каретнікова
 

Читайте также по теме