ГолосUA
05:22 20/05/2010

Цього року держава має “відновити” фінансування українського туризму

У 2010 році на фінансування туристичної галузі у державному бюджеті передбачено майже 13 млн. грн. по двох програмах “Розвитку туризму” і “Розвитку туристичної інфраструктури”.

Про це розповів голова Державної служби туризму і курортів Анатолій Пахля на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Це не так багато, як два-три роки тому, але це на порядок більше, ніж торік, — пояснив А. Пахля. — На жаль, це було пов’язано із економічною скрутою. Тому у 2009 році на туризм було виділено лише 2,5% млн. грн., але всі вони пішли на погашення кредиторської заборгованості за попередній рік”, — сказав голова туристичного відомства.

А. Пахля нагадав, що у 2005-2006 роках кошти на туризм у державному бюджеті навіть не передбачалися. У 2007 році було заплановано фінансування вітчизняного туризму до 25 млн. грн.; у 2008 році із запланованих у бюджеті 28 млн. грн. було отримано лише 12 млн. грн.

“Відновлення державою фінансування туристичної галузі — це дуже великий позитив, — переконаний чиновник, — адже торік у бюджеті України коштів на розвиток туристичної сфери не знайшлося. Том це дає підстави сподіватися, що наступного року галузь вийде на нормальне фінансування, яке було до настання економічної кризи”, — сказав Анатолій Пахля.

І. Тимошенко />  

Читайте также по теме