ГолосUA
17:53 08/04/2010

Цього року Грузія з Україною планують реалізувати великий культурно-мистецький проект

Цього року Грузія з Україною планують реалізувати новий культурно-мистецький проект.

Про це повідомив посол Грузії Грігол Катамадзе під час зустрічі з представниками преси з нагоди оголошення Всеукраїнського фотоконкурсу « Грузія — на відстані мрії».

«Цей фотоконкурс є першим заходом з низки подій, які ми плануємо реалізувати до кінця цього року, — розповів Г. Катамадзе. – Нам особливо важливо знати, якою бачать сучасну Грузію українці: і ті, які приїздять в країну, як туристи, і ті, які там живуть постійно. Тому що ми всі зацікавлені в більш тісних і дружніх зв’язках, що вже давно існують між двома нашими країнами», — підсумував посол Грузії в Україні.  

Це вже другий фотоконкурс, який проводиться спільними зусиллями двох країн. Перший, що відбувся торік і мав назву «Грузія очима українців», за словами учасників прес-конференції, показав надзвичайно високий інтерес громадян України до Грузії.  

Наступною великою подією зі спільного Україно-Грузинського культурно-мистецького проекту — буде велика виставка картин 100 найвизначніших українських художників, яка пройде в Тбілісі з 23 квітня по 14 травня. Український живопис буде вперше представлений у такому великому обсязі грузинським шанувальникам арт-мистецтва.

Восени, в Києві планується виставка картин знаменитих грузинських художників, яких називають «паризькими грузинами», найвідомішим серед яких є Ніко Піросмані. Крім того, грузинська сторона планує познайомити українських меломанів із найкращими молодими грузинськими виконавцями і сучасними напрямками музичної індустрії.  

Також домовлено про гастролі Тбіліського драматичного театру на чолі із всесвітньо відомим грузинським режисером Робертом Стуруа, що відбудуться в приміщенні Київського Національного драматичного театру ім. І. Франка. У жовтні цього року українські глядачі побачать 5 найкращих вистав режисера, що вже набули широкого розголосу в Грузії.  

І. Тимошенко

 

Читайте также по теме