ГолосUA
18:11 25/09/2009

Цього року мисливців в Україні побільшало на 6%

До відкриття мисливського сезону на хутрових тварин та копитних, що починається у листопаді, уже готові 370 000 мисливців, це на 6% більше, ніж торік.

Про це повідомив голова мисливсько-рибальського виробничого об’єднання Петро Веселовський.

«Для того, щоб стати мисливцем, треба пройти певну реєстрацію, отримати певні дозволи та документи, але насамперед, потрібна любов до природи», — сказав він.

Більшість сучасних мисливців — чоловіки середнього віку й достатку, оскільки цей вид розваг нині не можна назвати дешевим. Приміром, вартість зброї через подорожчання металів та енергоносіїв, зросла на 30%-40%. Тепер на гарну рушницю доведеться витратити від 2 000 до 15 000 грн. Щорічний внесок у мисливський клуб — ще 100 грн. Сезонні карти на відстрілювання диких качок — 120 грн., ліцензія на полювання на велику дичину — від 2 000 до 5 000 грн.

«Якби кошти, які мисливець витрачає на полювання, перевести у вартість м’яса, яке вони добувають на полюванні, то це м’ясо було б золоте. Набагато дешевше піти і купити найдорожче м’ясо на ринку і супермаркеті. Але, звичайно, мисливці їдуть не за м’ясом», — сказав Петро Веселовський.

Ще одна тенденція цього мисливського сезону полягає у тому, що побільшало молоді, котру на полювання приводять батьки.

За матеріалами: УкраїнськийБізнесРесурс

 

Читайте также по теме