ГолосUA
17:53 08/02/2011

Цього року морські порти України вже встигли збільшити обсяги переробки вантажів

Цього року у морських портах України суттєво зросли обсяги переробки вантажів, у першу чергу – транзитних.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України з посиланням на оперативні дані Держслужби морського та річкового транспорту.

За даними відомства, протягом січня у вісімнадцяти морських торговельних портах оброблено 9,3 млн. тонн вантажів, що на 10,5% більше, ніж за аналогічний період 2010 року. При цьому обсяг переробки транзитних вантажів зріс на 60% у порівняні з минулим роком — до 3,8 млн. тонн. «Минулого року ми заклали міцну основу для зростання, тож і в січні, і на початок лютого маємо збільшення основних показників. Потрібно продовжити цю роботу, щоб вийти на нові обсяги переробки вантажів», — наголосив перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко.

За оцінками фахівців галузі надалі загальний показник переробки продовжуватиме зростати, а завдяки удосконаленню законодавства буде досягнуто відповідного рівня ринкових тенденцій. «Зараз ми поглибимо співпрацю з суб’єктами господарювання усіх форм власності. Розвиток галузі – спільна робота», — зазначив голова Укрморрічфлоту Сергій Крижановський.

За підсумками січня 2011 року серед лідерів по зростанню обсягів переробки вантажів:

Бердянський порт – оброблено на 158% більше вантажів, ніж у січні 2010 року; Севастопольський порт – на 130%; Миколаївський порт — на 35%.

У той же час, за даними відомства, серед лідерів по обробці транзитних вантажів: Миколаївський порт – оброблено на 235% більше вантажів, ніж у січні 2010 року; Керченський порт – на 88%; Порт «Южний» – на 83%.

Нагадаємо, основними вантажами, які переробляються в українських морських портах, є руда, зерно, метали, вугілля, нафта та нафтопродукти.

Читайте также по теме