ГолосUA
06:45 24/03/2010

Цього року уряд утримається від “шокової терапії” – В. Семиноженко

Цього року уряд виконає обіцянку про підвищення соціальних стандартів та не збільшуватиме пенсійний вік для жінок.

Про це віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко заявив в ефірі «5 каналу», передав кореспондент ГолосUA.

“Жодних таких рішень, що з завтрашнього дня буде піднято пенсійний вік, такого й близько не розглядається. В цьому році ми це не змінимо і будемо все виконувати, навіть не зважаючи на те, що ситуація дуже складна”, — запевнив урядовець.

За словами В. Семиноженка, нова влада отримала “не тільки нульовий стан будь-яких залишків коштів з якими можна було б діяти і недобір доходної частини, а ще й великі “мінуси”. “Тому що стільки наперед було забрано, стільки наперед було завдано шкоди країні, що треба вирулювати з такої ситуації. І я думаю, що ті енергійні дії, які зараз вже проходять дадуть позитивний результат, щоб ми могли уникнути методів шокової терапії”, — зазначив він.

Водночас, віце-прем’єр-міністр пообіцяв, що “цей рік буде роком не тільки виживання, а й стабілізації та розвитку”. “Нам потрібно думати про можливість як надати більше соціальних гарантій не тільки тим людям, які не працюють, а й працюючим, щоб люди мали можливість утримувати себе, щоб були створені робочі місця…”, — відзначив він.

Урядовець також висловив переконання, що підвищення пенсійного віку для українських жінок більше не є жорсткою умовою Міжнародного валютного фонду. “В МВФ є розуміння, що є спад економіки в світі, що треба цей період поки не буде подолана криза більш гнучко відноситись до економічної і соціальної політики країни, з якої співпрацює МВФ. Це вже є ми це відчуваємо”, — запевнив В. Семиноженко.

А. Береза

 

Читайте также по теме