ГолосUA
17:59 20/11/2008

Цього року в Україні виявлено понад 13 тисяч нелегальних мігрантів

Цього року в Україні виявлено більше 13 тисяч нелегальних мігрантів, з них рішенням суду відіслано за межі країни лише близько 2 тис. іноземців. /> Як повідомила прес-служба МВС, про це сьогодні під час брифінгу заявив начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, Михайло Андрієнко.
За його словами, на сьогодні найбільш «ураженою» нелегальною міграцією є Закарпатська область. Нещодавно працівники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, припинили діяльність транснаціональної організованої злочинної групи, яка діяла на території України і забезпечувала існування стійкого каналу незаконної міграції вихідців країн Південно-Східної Азії та Африки. 
У результаті проведення працівниками МВС спеціальної операції на території Закарпатської, Київської областей та м. Києва затримано переправників та три групи нелегалів, до складу яких входило 25 іноземців.
За словами Михайла Андрієнка, упродовж десяти місяців 2008 року порушено 128 кримінальних справ за незаконне переправлення осіб через державний кордон України, та виявлено та затримано 90 груп нелегальних мігрантів загальною чисельністю 641 чол. 

 

Читайте также по теме