ГолосUA
11:37 01/09/2010

Цього року вартість проїзду у столичних маршрутках підвищиться

До кінця 2010 року вартість проїзду у столичних маршрутках збільшиться.

Про це від імені приватних перевізників Києва заявив голова київської міської організації роботодавців-перевізників “Столиця” Валерій Липецький на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Я думаю в цьому році ціна буде піднята. Це — економічна необхідність, щоб ми могли зберегти те, що є“, — сказав В. Липецький.

За його словами, як тільки КМДА сформує керівництво нового управління транспорту, адже після реорганізації управлінь останнє було ліквідовано, перевізник сядуть за стіл переговорів аби обговорити питання підвищення вартості проїзду у столичних маршрутках.

Він наголосив, що вартість проїзду у маршрутних таксі жодним чином не залежить від вартості проїзду у метрополітені, а визначається за формулою, яка була затверджена міською владою. Він зауважив, що маршрутні таксі мають працювати із мінімальною рентабельністю у 10-15%. Наразі ж 80% маршрутів працюють “в нуль”, 5% — собі у збиток, інші ж працюють із рентабельністю не більше 3-5%.

Також В. Липецький наголосив, що маршрутні таксі мають бути додатковим видом транспорту, а основні функції перевезення має виконувати “Київпастранс”. Наразі ж маршрутні таксі виконують 80% необхідних перевезень.

За словами голови профспілки перевізників в разі, якби маршрутні таксі наразі стали додатковим видом транспорту, то вартість проїзду мала б підвищитися у маршрутках до 6-8 гривень.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме