ГолосUA
12:02 27/04/2010

Цього року з бюджету буде виділено 2,34 млрд грн. на добудову житла

Міністерством регіонального розвитку та будівництва цього року на добудову житла для громадян України буде використано 2,34 мільярди гривень.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро Ісаєнко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«З них 762 млн. забезпечення житла військовослужбовців, є по іншим силовим міністерствам кошти біля 300 млн. гривень. 200 млн. передбачені на молодіжне житлове кредитування, а також на кредитування сільських забудовників. Також є 140 млн. гривень на забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної війни І категорії, ці кошти також будуть передані в міністерство. Для будівництва доступного житла 1,04 млрд. грн.», — заявив заступник міністра.

За його словами була змінена програма доступного житла. Так 1,04 мільярди гривень передбачені програмою доступного житла підуть на здешевлення житлових приміщень, для черговиків на 30%. Як пояснив Дмитро Ісаєнко черговики будуть купляти жито за 70% від їх вартості, 30% буде компенсовувати держава. Однак вартість житла буде вираховуватись від первинного ринку за вартістю в Києві до 5,9 тис. грн. за квадратний метр, в Одесі та Севастополь 5 тис. грн., в решті міст квартири будуть купуватись по вартості 4,1-4,5 тисяч гривень за квадратний метр житла.

«Таким чином ми зможемо надати житло набагато більшій кількості громадян ніж у минулому році, і ми вважаємо, що за тими умовами,за якими ми пропонуватимемо купити житло люди обов’язково знайдуть кошти», — наголосив він.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме