ГолосUA
08:47 09/10/2008

Цього року з органів МВС звільнено майже чотириста «поганих» міліціонерів

Цього року представники Міністерства внутрішніх справ провели понад 7,5 тисяч оперативно-профілактичних перевірок щодо дотримання законів працівниками органів внутрішнії справ. В результаті цієї роботи до дисциплінарної відповідальності притягнуто понад 4300 працівників, з яких 389 звільнено з органів внутрішніх справ.

Про це повідомили кореспонденту Голос.UA в прес-службі МВС.

Зокрема. до суду направлено 413 адміністративних протоколи за порушення Закону України «Про боротьбу з корупцією». Рішеннями судів до адміністративної відповідальності за вчинення корупційних діянь притягнуто понад 350 працівників міліції, в тому числі 99 – за протоколами Служби внутрішньої безпеки (СВБ).

Особливе занепокоєння керівництва СВБ та Міністерства викликають порушення конституційних прав громадян працівниками міліції під час виконання своїх службових обов‘язків. Зокрема, за такими фактами цього року порушено 123 кримінальні справи. Це – незаконне затримання громадян та нанесення їм тілесних ушкоджень, незаконне проведення обшуку і заволодіння майном громадян, незаконне притягнення до кримінальної й адміністративної відповідальності та незаконне утримання під вартою.

Читайте также по теме