Мария Мамаева
19:04 18/01/2011

Цього року жоден з українських митців не отримає премію “Людина року”

 

Цього року жоден з українських митців не отримає премію “Людина року”.

 

Про це повідомив директор загальнонаціональної програми “Людина року-2010” Аркадій Райцин сьогодні на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

За його словами, володарями премії “Людина року” в галузі культури та мистецтв у різні роки ставали Володимир Гришко, Богдан Ступка, Кіра Муратова та багато інших визначних діячів культури і мистецтв України.

 

“Цього року, виходячи з того, що експерти висунули значно менше претендентів, серед яких не було яскравих особистостей, адекватних переліченим іменам, мова йде лише про разове невручення премії цього року”, — зазначив А. Райцин.

 

При цьому він пояснив, що вручення національної премії “Людина року” передбачає виключно професійні або громадські заслуги, датовані конкретним роком. Разом із тим, міжнародні та спеціальні премії присуджуються за сукупністю заслуг.

 

Так, цього разу міжнародну премію в галузі культури та мистецтв “Людина року-2010” експерти присудили народному артисту Росії та України Олександру Малініну, популярній естрадній співачці, уродженці Львова, Анжеліці Варум та народному артистові Росії, уродженцю Миколаєва, Сергію Захарову — за видатний внесок у розвиток культури та мистецтв України.

 

Крім того, як повідомив А. Райцин, спеціальною відзнакою за багаторічну працю та видатні заслуги в галузі телебачення буде відзначена народна артистка України Тетяна Цимбал.

 

Довідка ГолосUA. Спеціальні та міжнародні премії за 2010 рік будуть вручені володарям під час проведення урочистої церемонії вручення премії “Людина року-2010”, що відбудеться 26 березня 2011 р. в Національному палаці мистецтв “Україна”.

 

 

 

Читайте также по теме