ГолосUA
17:37 07/10/2009

Цукровики попросили кредити та газ

Українські цукровики обіцяють протягом 20 днів запустити в роботу ще 60 цукрових заводів, якщо уряд почне закуповувати в них цукор через Аграрний Фонд та забезпечить їх кредитними ресурсами та природним газом.

Про це на прес-конференції заявив голова правління асоціаціїї цукровиків України „Укрцукор” Микола Ярчук, передав кореспондент ГолосUA. />  
За його словами, в Україні впродовж літа вже ввели 10 нових цукрових заводів, які вже виробили понад 15 тисяч тонн цукру з нового врожаю буряків. „Запуск цукрових заводів триває, і в найближчі дві декади 54-60 заводів будуть запущені в роботу, якщо будуть вирішені 2 головних питання: надання кредитних ресурсів і поповнення обігових коштів та забезпечення заводів газом”, – повідомив фахівець.

Іінших джерел поповнення обігових коштів, за словами Ярчука, окрім допомоги держави у цукровиків немає. „Для того, щоб стабілізувати роботу цукрових заводів в цьому маркетинговому році, окрім забеспечення цукровиків газом та кредитами, ми просимо уряд також виплачувати дотації за вирощування цукрового буряку в розмірі 750 гривень за гектар і щоб уряд через Аграрний Фонд почав викуповувати цукор, адже у вересні-жовтні ціна на цукор знизиться через сезонний фактор перевиробництва”, – пояснив Ярчук.

Є.Стеценко

 

Читайте также по теме