ГолосUA
14:04 27/02/2010

Цунамі від чилійського землетрусу може досягти Росії

Цунамі від чилійського землетрусу може досягти берегів Росії, повідомив Тихоокеанський центр зі стеження за розповсюдженням цунамі. Згідно з оновленими даними, попередження про цунамі тепер стосується широкої низки країн і острівних держав.

Так, за останніми оцінках центру, цунамі може досягти берегів Чилі, Перу, Еквадору, Колумбії, Панами, Коста-Ріки, Нікарагуа, Піткерна, Гондурасу, Сальвадору, Гватемали, Французької Полінезії, Мексики, островів Кука, Кирібаті, островів Кендамек, о.Ніуе, Нової Зеландії, Тонги, Американських Самоа, островів Самоа, о.Джарвіс, о.Токелау, о.Уолліс і Футуна, о.Фіджі, Австралії, Гаваїв, о.Пальміра, Тувалу, Вануату, о.Хауленд, Нової Каледонії, атола Джонстрн, островів Соломона, Науру, Маршаллових островів, атол Мідуей, Папуа-Нової Гвінеї, атола Уейк, Росії, Індонезії, Гуама, Японії, Філіппін і Тайваню.

Згідно розрахункам Тихоокеанського центру, до Росії хвиля дійде тільки 28 лютого і може зачепити о.Мідний, Усть-Камчатськ, Петропавлівськ-Камчатський, о.Уруп і Сєвєро-Курільськ.

Нагадаємо, що землетрус магнітудою 8,8 за шкалою Ріхтера стався сьогодні в океані у берегів Чилі, в 320 км на північний захід від Сантьяго. Незабаром після нього в тому ж місці було зафіксовано декілька повторних поштовхів магнітудами від 5,4 до 6,9. За останніми даними, жертвами стихії стали 64 людини.

 

Читайте также по теме