ГолосUA
18:20 25/03/2010

Цушко попросив стабілізувати ціни на продукти харчування

Міністр економіки Василь Цушко закликав вжити усіх можливих заходів для стабілізації цін на продукти харчування. Про це прес-служба Мінекономіки повідомила за результатами селекторної наради з представниками обласних управлінь Держцінінспекції щодо врегулювання ситуації з підвищенням цін на продукти харчування та пальне. У нараді також взяли участь заступники голів облдержадміністрацій з економічних питань, Держрезерву та інших підрозділів.

"Знаходьте спільну мову з бізнесом, підписуйте спільні меморандуми, але санкції — це крайні міри", — заявив В. Цушко.

Він наголосив на тому, що ріст споживчих цін на деякі види продуктів харчування зумовлений спекулятивною складовою і вдвічі перевищує середній рівень інфляції.

На думку міністра, влада на місцях має створити резерви основних продовольчих ресурсів, сприяти розвитку оптових ринків, точок продажу плодоовочевої продукції тощо. Також В. Цушко закликав місцеву владу активніше співпрацювати з обласними управліннями Антимонопольного комітету. "Те, наскільки успішно ви справитеся зі спекулятивним підвищенням цін на Великдень — буде вашим екзаменом", — наголосив він.

 

Читайте также по теме