ГолосUA
10:50 05/07/2010

ЦВК чекає нового закону, щоб почати підготовку до місцевих виборів

Центральна виборча комісія поки що проводить лише попередню підготовку до місцевих виборів і чекає прийняття у 2-му читанні законопроекту лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, повідомив кореспондент ГолосUA.

«В якому вигляді він буде прийнятий — зараз поки що важко говорити. Оскільки я не виключаю того, що до цього законопроекту можуть бути внесені певні корективи. Тому говорити про конкретність заходів ЦВК було б передчасно», — зазначив Магера.

За його словами, на сьогоднішній день комісія чекає, коли законодавець визначиться із законом, яких регулюватиме питання проведення місцевих виборів. «Ми зможемо найближчим часом, буквально за кілька днів, дати свою позицію щодо їх фінансування», — додав він.

При цьому, чиновник не бачить серйозних причин для зриву місцевих виборів. «Я якихось особливих серйозних ризиків не бачу, принаймні, передбачене Конституцією тимчасове обмеження виборчого права громадян може бути здійснене лише в умовах військових дій чи надзвичайного стану. Впевнений що цього не станеться», — зауважив А. Магера.

А. Береза />  

Читайте также по теме