ГолосUA
15:03 15/01/2010

ЦВК не розглядатиме можливості реєстрації участі у першому турі виборів грузинських спостерігачів

Центральна виборча комісія не розглядатиме можливості реєстрації участі у першому турі виборів грузинських спостерігачів.

Про це сьогодні заявив член ЦВК Михайло Охендовський, передав кореспондент ГолосUA

За його словами, на сьогодні це питання перебуває “повністю поза межами компетенції ЦВК”.

“Встановлений законом строк про прийняття рішення про реєстрацію спостерігачів на виборах минув ще у понеділок 11 січня 2010 року. Розглядати це питання поза строками встановленого законом ЦВК не уповноважена”- наголосив він.

Крім цього, за словами Охендовського, це рішення з Київського адміністративного апеляційного суду викликає “обгрунтовані сумніви”.

“Це рішення саме по собі ще не набрало законної сили і я сподіваюсь, що сьогодні ЦВК звернеться до Вищого адміністративного суду України з відповідною апеляційною скаргою”,- зауважив він.

При цьому член ЦВК відзначив, що на його думку така “аномальна кількість спостерігачів, яка пропонувалась для реєстрації з Грузії мала б викликати сумніви у ЦВК, оскільки всі інші іноземні держави разом зареєстрували на виборах в України лише 276 спостерігачів”.

Як повідомляв ГолосUA, 11 січня ЦВК відмовило у реєстрації більш як 2000 спостерігачам із Грузії.

13 січня Київський апеляційний суд своїм рішенням зобов’язав ЦВК розглянути питання про реєстрацію спостерігачів з Грузії.

А.Береза

 

Читайте также по теме