ГолосUA
06:16 16/02/2010

ЦВК поспішила з оголошенням результатів виборів – А. Магера

Центральна виборча комісія поспішила з оголошенням результатів виборів, вона мала зробити це лише після всіх можливих уточнень.

Про це заявив у ефірі «5 каналу» заступник голови ЦВК Андрій Магера, передав кореспондент ГолосUA.

«Є такий вислів, що поспішати треба лише, коли заводяться блохи. Але коли ми говоримо про виборчий процес і встановлення результатів виборів, ми знаємо, що у ЦВК є десять днів на їх встановлення, і не пізніше ніж на третій день після отримання останнього протоколу окружної виборчої комісії. То, можливо, не варто було це робити на сьомий день з дня повторного голосування, і на перший день з дня отримання останнього протоколу ОВК?», — сказав він

На думку А. Магери, результати виборів потрібно було оголосити на день пізніше. «Як на мене, ми могли у понеділок, у цілком спокійній атмосфері, наголошую, не у останній день встановлення результатів виборів, встановити їх. І максимально чисто ми вийшли би з нашої позицією до можливого впровадження у Вищому адміністративному суді», — наголосив він.

На запитання про те, чому це зроблено раніше, А. Магера відповів: «Мені важко це пояснити, це була воля більшості колег. За цю пропозицію проголосували десять членів комісії, п’ятеро членів ЦВК її не підтримали. Я утримався і звертав увагу колег, що є певні ризики і цього не варто робити».

«Можливо, результати голосування на одній дільниці і не впливають на прізвище новообраного Президента, але Центральній виборчій комісії треба бути максимально точною і не створювати собі самій проблеми у Вищому адміністративному суді України», — підкреслив Андрій Магера. /> Нагадаєм, ЦВК оголосила результати виборів у неділю, 14 лютого.
І. Носальська

 

Читайте также по теме