ГолосUA
06:14 13/10/2010

ЦВК ще реєструє міжнародних спостерігачів на місцеві вибори – Ж. Усенко-Чорна

 

Центральна виборча комісія ще може зареєструвати міжнародних спостерігачів на місцеві вибори в Україні.

 

Про це повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна у ефірі «5 каналу».

 

«За десять днів до виборів відповідні міжнародні організації ще мають можливість подати до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації», — сказала вона.

 

За словами заступниці голови ЦВК, ініціатива щодо направлення міжнародних спостерігачів має походити саме від іноземних держав. Функція України, зокрема Центральної виборчої комісії – забезпечити реєстрацію офіційних спостерігачів.

 

Водночас Ж. Усенко-Чорна підкреслила, що говорити про кількість міжнародних спостерігачів на майбутніх виборах ще не можна, існує лише попередня неофіційна інформація з цього питання. Однак можна з певністю казати, що така кількість є набагато меншою, ніж під час проведення президентських виборів.

 

Нагадаємо, делегація міжнародних спостерігачів ОБСЄ на місцевих виборах в Україні буде невеликою, оскільки її фінансування не було закладено в бюджеті ОБСЄ, повідомив голова департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України О. Волошин. "Як нам офіційно повідомили представники ОБСЄ, вони вдячні за запрошення. Вони направлять своїх спостерігачів. Але саме через брак фінансових і кадрових ресурсів делегація буде невеликою. І це зовсім не пов'язане з термінами запрошення їх в Україну", — сказав він. Раніше повідомлялося, що українське МЗС направило запрошення у ОБСЄ лише за місяць до виборів, тоді як для підготовки делегації ця організація має отримати його за тримісячний строк.

 

І. Носальська

Читайте также по теме