ГолосUA
10:37 10/02/2010

ЦВК сподівається оголосити офіційні результати виборів 15 лютого

Офіційні результати виборів Президента України Центральна виборча комісія планує оголосити у понеділок, 15 лютого.

Про це повідомив голова ЦВК Володимир Шаповал на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

«Динаміка надходження до ЦВК протоколів з територіальних виборчих округів, яка на сьогодні має місце, є обнадійливою. Якщо порівняти з першим туром, то ми почали рахувати у понеділок, 18 січня, а рішення прийняли через тиждень — 25 січня. Тому, я гадаю, що ми повинні бути реалістами і виходити з того, що якщо не буде якихось форс-мажорних обставин, не буде якоїсь нездоланної сили, то в таких же рамках ми і будемо працювати», — сказав голова ЦВК.

Він наголосив, що доки ЦВК офіційно не прийме протоколи про результати виборів, і Віктор Янукович і Юлія Тимошенко залишатимуться в статусі кандидатів на посаду Президента України.

«Якщо хтось думає, що ЦВК зможе прийняти рішення за відсутності хоча б одного протоколу від окружної виборчої комісії, то це помилка. Принаймні я в такій процедурі брати участь не буду. Ми прийматимемо рішення лише тоді, коли ЦВК отримає всі протоколи і всі необхідні судові рішення, якщо вони будуть», — пояснив О. Шаповал.

При цьому він запевнив, що переможець президентських виборів буде оголошений у встановлений законом термін, тобто до 17 лютого.

Нагадаємо, до кінця дня Центральна виборча комісія має намір прийняти 170 оригінальних протоколів з “мокрими” печатками. Наразі ЦВК вже отримала 85 протоколів з результатами голосування. Для встановлення офіційних результатів виборів, комісія має прийняти 225 оригінальних протоколів від окружних виборчих комісій.

А. Береза

 

Читайте также по теме