ГолосUA
09:42 28/12/2009

ЦВК викидає науковців на вулицю

Центральна виборча комісія у судовому порядку намагається відібрати в Державного наукового інституту цукрової промисловості приміщення.

Про це заявив директор Державного наукового інституту цукрової промисловості Сергій Василенко сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Першу інстанцію ми програли. Нас не слухають у судах, хоча нам нікуди виселятися — ми державна установа, і нам навіть не дають альтернативи. Суди цього не розуміють, а ЦВК у судах представляє прокуратура. Зараз ми подали касаційну скаргу до Вищого господарського суду — і там це питання затримують», — сказав він.

За його словами, у 2004 році згідно з постановою Кабінету міністрів будинки на вул. Лютеранській, 18 і Лютеранській, 20 в Києві, де знаходиться Інститут, були передані в оперативне управління ЦВК, а Інституту не надали альтернативного приміщення. Як наголосив С. Василенко, у зв’язку з цим вся бібліотека з фаховими книгами, що датуються починаючи з 16 століття, документовані висновки наукових робіт кінця 19 століття та лабораторне обладнання перевезли в аварійне приміщення, через що значна кількість інтелектуального надбання вітчизняних науковців була знищена. Всупереч постанові уряді, як зазначив С. Василенко, науковці відмовилися виїжджати з Інституту.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме