ГолосUA
06:39 18/06/2009

ЦВК вже створила автоматизовану систему держреєстру виборців

У Центральній виборчій комісії (ЦВК) у середу завершили створення автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців". Про це повідомив "Комерсант-Україна".

На засіданні члени Центральної виборчої комісії ухвалили рішення про введення в експлуатацію автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців".

"Створення системи реєстру завершене. Зараз почалася стадія уточнення персональних даних реєстру. Точне число виборців в Україні за всі роки незалежності ще не знав ніхто, і реєстр дасть відповідь на це питання", — заявив один з членів ЦВК, зазначивши, що до президентських виборів реєстр буде готовий в повному обсязі.

Проте в Центрвиборчкомі побоюються заяв деяких політичних сил про неправочинність ухвалених на засіданні рішень. Приводом для цього може послужити участь в роботі комісії Анатолія Писаренко.

10 березня Президент Віктор Ющенко зареєстрував у Верховній Раді проект ухвали №4181 про звільнення А.Писаренко у зв’язку з досягненням їм граничного віку перебування на держслужбі — 2 березня йому виповнилося 65 років, що відповідно до п.2 ч.4 ст.30 закону "Про Центральну виборчу комісію" є підставою для дострокового припинення повноважень члена ЦВК. 20 березня відповідний проект був включений до порядку денного засідання ВР, але був знятий з розгляду головою Верховної Ради Володимиром Литвином на вимогу лідера фракції БЮТ Івана Кириленко.

Члени ЦВК, призначені по рекомендації Партії регіонів, "Нашої України" і КПУ, висловилися проти участі А.Писаренко в роботі комісії "з юридичних і моральних міркувань".

"Якщо Рада не припинила повноваження Писаренко, він не вважається звільненим. Він, безумовно, отримує заробітну плату, залишається формально членом ЦВК, але позбавляється права здійснювати передбачені законом повноваження", — зауважили в Центрвиборчкомі.

 

Читайте также по теме