Туніський конфлікт має стати пересторогою для української влади — Фесенко

Однією з найважливіших подій дня у зовнішньополітичному відношенні є події у Тунісі і вони мають стати пересторогою для української влади.Про це сказав голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Однією з головних подій січня, які містять пересторогу для України, це протести, а потім і зміна влади в Тунісі”, — повідомив політолог.

В. Фесенко нагадав, що Туніс вважався однією з найбільш стабільних, як в політичному, так і в економічному плані країн Африки та Арабського світу. “Те, що там відбулося, є дуже показовим для України. Тобто, навіть при відносно стабільному режимі концентрація влади в руках однієї родини може призвести до серйозних проблем. Гадаю, про це треба нагадати і нашій владі”, — сказав політолог.

У зв'язку з цим В. Фесенко порадив владі чітко розділяти суспільні та власні інтереси. “Аби не повторити туніського варіанту влада має проявити гнучкість  і зберегти конкуренту демократію”, — наголосив він.

Нагадаємо, що сьогодні тимчасовий уряд Тунісу видало міжнародний ордер на арешт екс-Президента країни Зін ель-Абідін Бен Алі, який перебуває з 14 січня в Саудівській Аравії.

Зін ель-Абідін Бен Алі, який перебував при владі 23 роки, втік з країни в Саудівську Аравію після державного перевороту 14 січня. За кордоном ховаються і його найближчі родичі, в тому числі дружина, діти та онуки.

Читайте также по теме