ГолосUA
17:15 27/01/2009

Турчинов назвав причини трагедії в Євпаторії

Трагедія в Євпаторії сталася через вибух газоповітряної суміші, що витікла з балонів, які протизаконно зберігалися у підвалі будинку.   />  
Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов, повідомили в прес-службі уряду.

За його словами, вибух спричинила електрична іскра, оскільки в тому ж підвалі знаходилися холодильники, телевізор та повітряний компресор.

За словами Олександра Турчинова, комісія, перевіряючи технічні прилади та газорозподільні мережі, не виявила жодного пошкодження, яке б могло спричинити витік природного газу.

Також в ході розслідування було відкинуто версію терористичного акту.

У той же час, за словами першого віце-прем’єра, у підвальному приміщенні, де житлово-комунальним господарством було розміщено майстерню й з порушенням техніки безпеки проводилися газозварювальні роботи, було виявлено 11 балонів – 5 з киснем і 6 з газовою сумішшю для проведення газозварювальних робіт. Олександр Турчинов додав, що вміст 3 з цих балонів неліцензований для використання на території України.

Олександр Турчинов наголосив, що за висновками експертів, трагедія сталася саме через витік кисню та газової суміші з балонів, які вибухнули через виникнення «електричної іскри» під час роботи електричних приладів.

Наразі усі документи, підписані комісією, та акт, засвідчений експертами, надіслані до ГПУ.

Олександр Турчинов сподівається, що вже найближчим часом будуть вжиті правові заходи відносно осіб, які, нехтуючи зверненнями громадян щодо припинення діяльності майстерні, «допустили таке безглуздя, злочин, який забрав життя 27 осіб, з яких 3 дітей».

 

Читайте также по теме