ГолосUA
08:42 17/01/2009

Турчинов: Українська ГТС вперше запрацювала в реверсному режимі

Вперше за історію України її газотранспортна система почала працювати в реверсному напрямку для збереження тепла в оселях громадян

Про це Перший віце-прем‘єр-міністр України заявив під час ефіру на телеканалі «Інтер». />  

Олександр Турчинов зазначив, що вже з 1 січня, коли почалося зменшення постачання газу до  України, Урядом було створено оперативний штаб по реагуванню на ситуацію, що склалася.  Він роз‘яснив основну ідею розробників сценарію замерзання України.

«Основний розрахунок  був на те, що основні споживачі газу України, які сконсолідовані на сході, залишаться без газопостачання, тому що більшість газосховищ знаходяться на заході», ‑ сказав Перший віце-прем‘єр міністр.
 

Олександр Турчинов пояснив, що в надзвичайно складних умовах, завдяки зусиллям Уряду та НАК «Нафтогаз України» вдалося перевести газотранспортну систему України в реверсний режим.  «Пустивши противотоком газ, ми змогли забезпечити теплом Донбас та Крим», ‑ наголосив він. При цьому Перший віце-прем‘єр міністр роз‘яснив, що в цих умовах Уряд змушений був обмежити від постачання підприємства хімічної промисловості,  які найбільше споживають газ. «Але ж, саме завдяки цьому  вдалося зберегти тепло в оселях, адже люди – пріоритет для Уряду», ‑ підкреслив Олександр Турчинов.

 

Читайте также по теме