Туристичний сектор здатний рости швидше, ніж національний ВВП — експерт

 

Туристичний сектор здатний рости швидше, ніж національний ВВП.

 

Таку думку озвучила директор фонду “Ефективне управління” Наталя Ізосімова під час відкритих дебатів за темою “Туризм – пріоритетний напрямок української економіки”.

 

Вона зауважила, що Україна втрачає дуже великі кошти через те, що й досі не використовує свій туристичний потенціал. “Туризм є тим сектором української економіки, потенціал якого не реалізовано, і який може продемонструвати випереджальне зростання” , — сказала Н. Ізосімова.

 

Як приклад, вона порекомендувала взяти досвід Хорватії та Болгарії, які є традиційно популярними туристичними країнами для українців. “Досвід цих країн доводить, що туризм є одним із найбільш перспективних секторів у країнах з економікою, що розвивається”, — сказала вона, зауваживши, що крім того, що туризм гарантує значні надходження до бюджету, він забезпечує нові робочі місця. “Одне робоче місце в туризмі обходиться в десять разів дешевше, ніж одне місце у виробництві”, — наголосила директор фонду “Ефективне управління”.

 

За її словами, щорічно в Україну приїздять близько 20 млн. іноземців, які залишають в Україні в середньому 200$ на одну особу – що в 1,5 рази менше, ніж залишають іноземні туристи в Росії і в 2 рази менше, ніж в Польщі. “Якщо Україна вийде хоча б на рівень Росії, це забезпечить нашій країні додатковий прибуток в розмірі 4 млрд. доларів на рік”, — підсумувала експерт з ефективного управління.

Читайте также по теме