ГолосUA
18:03 30/10/2010

ТВК скасувала реєстрацію кандидатів від фальшивої «Батьківщини»

 

 

size="4">Київська обласна територіальна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатів від фальшивої "Батьківщини" до Київської облради. 

size="4">Таке рішення територіальна виборча комісія ухвалила на вечірньому засіданні 30 жовтня. Про це повідомив голова легітимної Київської обласної партійної організації "ВО "Батьківщина" Костянтин Бондарєв.

size="4">"Це рішення ТВК — за день до виборів — свідчить про одне-єдине: влада навмисно роздула конфлікт довкола нашої партії, влаштувала фарс у судах та органах юстиції", — передає слова Бондарева прес-секретар Київської обласної парторганізації "Батьківщини" Наталія Ряба.

size="4">"Через злочинні дії влади справжня "Батьківщина" фактично усунена від місцевих вибрів на Київщині. Попри те, що списки псевдо-"Батьківщини" скасовано, ми все одно не зможемо взяти участь у виборчих перегонах до облради", — заявив Бондарєв. 

size="4">"Але влада неодмінно за це ще відповість, тому що порушені не лише наші права. В першу чергу, порушені права українських громадян, яких влада свідомо позбавила альтернативи", — впевнений він. 

size="4">Бондарів наголосив: "Батьківщина" не визнає результати виборів у Київській області, тому що опозиція не змогла взяти участь у перегонах".

size="4">Раніше повідомлялося, що 28 жовтня Окружний адміністративний суд Києва виніс постанову, якою скасував постанови Київської обласної територіальної виборчої комісії про реєстрацію кандидатів у Київську обласну раду від нелегітимної "Батьківщини".

size="4">Територіальна виборча комісія мала, у зв'язку з цим рішенням суду, скасувати реєстрацію нелегітимної "Батьківщини".

size="4">У суботу заступник глави Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна заявила, що результати виборів у Київську облраду можуть бути визнані недійсними, якщо регіональний тервиборчком не скасує реєстрацію списку "клону" партії "Батьківщина".

size="4">Місцеві вибори, зокрема в Київській області, почнуться вранці у неділю, 31 жовтня. 

size="4">За матеріалами: Українська правда

Читайте также по теме