ГолосUA
15:51 03/04/2009

У 2009 пиво подорожчає

Високі інфляційні очікування, збільшення акцизного збору, зростання цін на газ, електроенергію, а також сировину та матеріали спричинять подорожчання пива в 2009 році.

Про це, як передав кореспондент ГолосUA, повідомив голова ради директорів ЗАТ «Оболонь» Сергій Блощаневич.

Він зазначив, що дослідження, проведені компанією «ТНС Україна», показали, що ще наприкінці минулого року споживачі стали менше витрачати на пиво.

«Українці не відмовились від споживання пива, але почали обирати більш дешеві марки. Проте наразі значних змін у структурі продажу пива по цінових сегментах ще не відбувалося. Але все ж таки у 2009 році прогнозується скорочення преміального сегменту на фоні росту середньоцінового та економічного сегментів», — повідомив Сергій Блощанець.

Він також зауважив, що прогнозується, що у 2009 році споживання пива залишиться на нинішньому рівні, але з виходом України із кризи поступово зросте.

Він зазначив, що за підсумками 2008 року зростання ринку пива становило, за різними оцінками, від 0 до 0,5% у натуральному вираженні.

«Для пивного ринку, як і для української економіки, минулий рік був складний. В 2008 році спостерігалось скорочення об’ємів продажу пива відносно минулого року. Але падіння попиту відбувалось не тільки на пиво, те ж саме відбувалось і серед інших груп товарів. І головна причина цьому — велика інфляція. Також важливими факторами стали збільшення комунальних тарифів та високі ціни на сировину», — зауважив С.Блощанець.

Він зазначив, що у 2009 ситуація навряд чи поліпшиться. Так, за прогнозами фахівців, ріст ринку складе лише 0-3%.

 

Читайте также по теме