ГолосUA
11:27 10/11/2010

У 2011 році Україна головуватиме в Міжнародній комісії із захисту річки Дунай

 

Закінчився робочий візит делегації Міжнародної комісії із захисту річки Дунай (МКЗД) у складі діючого Президента Комісії, представника Словенії Міті Бріцелі та Виконавчого секретаря Міжнародної комісії Філіпа Веллера.

Про це повідомили в прес-службі українського уряду.

Метою візиту було обговорення питань, пов’язаних з підготовкою до головування України в МКЗД, що розпочнеться з січня 2011 року та триватиме протягом усього наступного року.

Протягомробочого візиту в Україну делегація провела ряд зустрічей з керівництвом Міністерства охорони навколишнього середовища України, Державного Комітету України з питань водного господарства; проведено ряд експертних засідань за участі Глави делегації України при МКЗД, Посла з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Миколи Меленевського.

У рамках зустрічей були обговорені пріоритети українського головування та план-графік роботи Міжнародної Комісії на наступний 2011 рік. Центральним заходом під час головування України буде проведення міжнародної зустрічі міністрів довкілля п’яти країн басейну річки Тиса та схвалення Плану інтегрованого управління басейном Тиси. Планується також започаткувати процес підготовки аналогічних планів управління басейнами річок Пруті Сірет, а також просування ініціативи України щодо комплексного аналізу стану довкілля дельти Дунаю.

Головування України в Міжнародній Комісії сприятиме як просуванню інтересів нашої держави у розвитку Українського Придунав’я, так і посиленню ролі України у Дунайському регіоні, що є наразі актуальним питанням у контексті євро інтеграційних перспектив України.

Читайте также по теме