У 2012 році регіонали хочуть створити орган, що контролюватиме рекламу в країні

У Партії регіонів планують, що законопроект щодо контролю за рекламою в Україні, буде ухвалений у цьому році та набере чинності вже у 2012-му році.

Про це сказав депутат Верховної Ради від ПР Андрій Пінчук, відповідаючи на запитання кореспондента ГолосUA.

“Поспішати ми нікуди не будемо. Я думаю, що протягом року ми його ухвалимо. І ми б хотіли, щоб на початку 2012-го він вже почав діяти”, — сказав народний депутат.

За його словами, законопроектом передбачено створення державного контролюючого органу, який би займався контролем дотримання законодавства про рекламу. Як зазначив А. Пінчук, орган хочуть назвати Державною комісією контролю за рекламою, який об

face="Times New Roman, serif">'єднає функції багатьох органів, що слідкують за сферою реклами в Україні. Пінчук наголосив, що законопроектом також передбачається унормування соціальної реклами: у законодавстві будуть передбачені пріоритетні сфери соціальної реклами, а також їх обсяг.

Разом із тим він зазначив, що проект тільки виноситься на громадське обговорення і після реакції на нього суспільства та представників галузі буде змінений та покращений.

Читайте также по теме