ГолосUA
14:21 29/09/2008

У 2012 році в Україні з’явиться біржа електроенергії

В Україні буде створений торгівельний майданчик для зменшення ризиків небалансів при роботі ринку двосторонніх договорів. 

Про це сьогодні в ході науково-практичної конференції "Реформування ринку електричної енергії – перехід до ринку довгострокових договорів і балансуючого ринку" повідомив голова Національної комісії регулювання електроенергетики України (НКРЕ) Валерій Кальченко. 

За його словами, в умовах функціонування ринкової моделі двосторонніх договорів і балансуючого ринку, при збільшенні видів розрахунків між суб’єктами за електроенергію може виникнути ризик ускладнення процесів розрахунків. Тому необхідно створити окрему структуру для здійснення цієї функції. А саме розпорядника, основними функціями якого буде здійснення відповідних розрахунків та їх подача учасникам ринку.

Також, ще одним нововведенням буде створення Біржі електроенергії, де учасники ринку зможуть купувати і продавати електроенергію з метою зменшити ризик небалансів шляхом уточнення своїх договірних позицій на добу вперед. Така модель ринку дозволить значно розширити спектр послуг і товарів, які реалізуються суб’єктами ринку електроенергії, а також дозволить забезпечити встановлення ціни на кожну послугу окремо, залежно від фактичної і економічної вартості послуги,- запевняє Валерій Кальченко.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:30 23/12/2023

Партия Юлии Тимошенко «Батькивщина» заблокировала подписание законопроекта о легализации медицинского каннабиса в Украине. Соответствующий...