Даниил Кляхин
13:07 04/11/2010

У Азовському морі катастрофічно знизилась популяція судака

Питання стану Азовського моря та запасів риби та морепродуктів у ньому, а також регулювання видобутку водних біоресурсів на 2011 рік обговорювалися у ході 22-ї сесії російсько-української комісії з питань рибальства в басейні Азовського моря.

 

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомила заступник голови Центру громадських зв’язків Вероніка Гордієнко.

 

Комісія погодила і розподілила обсяги вилову основних промислових видів між Росією та Україною на 2011 рік. Учасники переговорів також ухвалили рішення про відкриття нового району промислу пеленгаса в східній частині Азовського моря. Крім того, комісія розглянула пропозиції наукових та дослідних організацій про проведення в наступному році експедиційних досліджень з метою обліку водних біоресурсів і моніторингу природного середовища Азовського моря. Та вирішила до кінця року узгодити графіки науково-дослідних рейсів із зазначенням знарядь лову, типів і кількості використовуваних судів. Експедиції повинні бути ув’язані з реалізацією спільних російсько-українських програм.

/> Комісія відзначила катастрофічне зниження чисельності популяції азовського судака за останні роки та дуже низькі обсяги поповнення популяції та рекомендувала обом країнам приділити особливу увагу заходам з підвищення ефективності відтворення та охорони запасів цього виду.

Наступна, 23-а сесія російсько-української комісії з питань рибальства в басейні Азовського моря відбудеться у жовтні 2011 року в Краснодарському краї РФ.

Читайте также по теме