ГолосUA
14:56 01/02/2010

У багатьох лікарнях України виявлено порушення розміщення кисневих станцій із балонами кисню

У шести областях України та місті Севастополі в багатьох медичних закладах виявлено порушення розміщення кисневих станцій із балонами кисню.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

Згідно з результатами перевірок МОЗ та Держгірпромнагляду, в Україні 1363 лікувально-профілактичні заклади відомства використовують кисневе забезпечення в лікувально-діагностичному процесі.

У Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Рівненській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Севастополі в середньому у понад 50% медзакладів кисневі станції з балонами кисню розміщуються безпосередньо в приміщеннях лікарень, що не відповідає вимогам державних будівельних норм.

Міністерство охорони здоров’я і спільно з Держгірпромнаглядом ухвалили рішення видати спільний наказ, за допомогою якого можна усунути виявлені проблеми і посилити контроль держави за якісними та безпечними умовами праці медиків.

Як повідомляв ГолосUA, перевірки лікарень України на предмет дотримання вимог зберігання кисневих балонів розпочалися після 18 січня 2010 року, коли внаслідок вибуху кисневого балону в луганській багатопрофільній міській лікарні N 7 було зруйновано будівельні конструкції з 5-го по 3-й поверхи. В епіцентрі вибуху перебувало 22 особи, загинули 16 людей.

 

Читайте также по теме