ГолосUA
15:41 26/11/2008

У банківської системи України немає глобальних проблем

Як передав кореспондент ГолосUA, про це сьогодні на Всеукраїнській нараді банків заявив перший заступник голови комітету з питань фінансів та банківської діяльності Верховної Ради України Станіслав Аржевітін.

Втім, чи не головною складністю українських комерційних банків є стосунки із Нацбанком України. Банки дійшли згоди висунути вимоги перед НБУ, щодо теми рефінансування та прозорості політики Нацбанку. Також лунали заклики підтримати пропозицію виключити із керівних органів НБУ політиків та бізнесменів для заміщення їх на реальних фахівців.

Банкіри ухвалили рішення організувати зустріч Президента України із радою Асоціації банків України. Адже на засіданнях НБУ присутні лише представники 8-ми найбільших банків, що лобіюють свої інтереси, тоді як більше півсотні банківських установ лишаються осторонь.

Стосовно ж проблемних кредитів, то під час наради пролунало кілька курйозних історій. Зокрема, про певні категорії кредиторів, яким дуже небезпечно давати позики. Наприклад, працівникам СБУ, які нерідко не повертають кредити. Небезпечно надавати їх і священикам. Нерідко після кредитування вони надсилають листи : «Це воля Бога, нічим допомогти не можу і повертати кредит не буду».

 

Читайте также по теме