ГолосUA
11:12 14/03/2010

У Бердичеві в житловому будинку вибухнув газ, одна людина загинула

У двоповерховому житловому будинку в Бердичеві Житомирської області стався вибух побутового газу. Загинула 44-річна жінка.

Вибух газу стався 13 березня в одній з квартир на другому поверсі. В результаті зруйнована квартира, у якій стався вибух, і частково ушкоджені ще чотири квартири.

У постраждалій квартирі вибиті всі вікна, обвалилося горищне перекриття над кухнею, ванною, жилою кімнатою. У зовнішній несучій стіні утворилася тріщина близько 5 см.

Зараз всі мешканці будинку відселені, забезпечено їх проживання й харчування, у будинку міліція організувала цілодобове чергування.

За попередніми висновками фахівців, причиною вибуху стало несправне газове обладнання, що призвело до витоку побутового газу й утворення газоповітряної суміші в невеликій концентрації, яка вибухнула.

Житомирська прокуратура заявила, що в ході перевірки були встановлені факти неналежного виконання своїх обов’язків посадовими особами Бердичівського управління з експлуатації газового господарства з контролю за справністю газового обладнання, що спричинило смерть людини й завдало матеріальної шкоди. Порушено кримінальну справу за статтею "посадова недбалість".

За матеріалами: ТСН />  

Читайте также по теме