ГолосUA
09:27 25/10/2010

У Бердянську пташиного грипу не знайшли

 

Кілька днів мешканців Бердянська Запорізької області лихоманило від думки, що поруч з містом знаходиться вогнище пташиного грипу.

 

Про це пише газета “Сегодня”.

За припущеннями, це небезпечне захворювання стало причиною масової загибелі птиці, яке було зафіксовано вперше за кілька десятків років на узбережжі Азовського моря. У п'ятницю, 22 жовтня на острові Великий Дзензік, що поблизу Бердянська, було виявлено майже півтори тисячі дохлих пернатих — 954 баклана і 475 сріблястих чайок. Мертву птицю зібрали і доставили в лабораторію.

“На щастя, лабораторія спростувала інформацію про “пташиний грип”. Розтин встановив, що птахи захворіли на аспергільоз. Це грибкове захворювання, що вражає легені. Воно розмножується в гніздах, пір'ї, сіні, грунті. Найбільш схильні до аспергільозу молоді особини пернатих. Людина теж може “підхопити” це захворювання, якщо з'їсть м'ясо зараженої птиці. Але в даному випадку турбуватися нема про що”, — розповів начальник Управління ветеринарної медицини в Бердянську Дмитро Дойна.

На наступний же день ветеринари вивезли всі пташині трупи за місто на скотомогильник і спалили їх. Звідки взялася інфекція на Азовському узбережжі, фахівці наразі встановлюють.

 

 

Читайте также по теме