ГолосUA
11:20 24/11/2008

У Білорусі дозволили опозиційні видання

У Білорусі в продаж знову надійшли дві провідні опозиційні газети — «Народная воля» і «Наша нива».

Про це повідомив Корреспондент.net.

Як заявив помічник президента Білорусі з ідеології, ще минулого тижня ці газети з’явилися в кіосках держдруку. У перспективі список дозволених опозиційних газет може бути розширений, пообіцяв помічник президента. Протягом кількох останніх років опозиційні газети не продавалися в системі Білсоюздруку і не поширювалися за передплатою.

«Наша нива» — одне з найстаріших видань Білорусі, було засноване в листопаді 1906 році. Наприкінці 2005 року газету було виключено з державного каталогу передплати. Це видання також було викреслене зі списка газет, які можуть поширюватись через державну мережу кіосків Білсоюздруку. Те саме сталося і з «Народной волей».

Нагадаємо, 4 серпня президент Білорусі Александр Лукашенко підписав закон «Про засоби масової інформації», який суттєво обмежив роботу електронних ЗМІ. За законом, порядок поширення ЗМІ в інтернеті визначається Радою міністрів. Окрім того, проект прописує порядок фінансування ЗМІ, зокрема, встановлює заборону на отримання ними грошових надходжень від іноземних юридичних та фізичних осіб.

 

Читайте также по теме