ГолосUA
12:56 29/04/2010

У Білорусії Янукович може підписати угоду про транспортування венесуельської нафти через територію України — політолог

Президент Віктор Янукович може підписати документ про транспортування венесуельської нафти через територію України.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA сказав політолог Олександр Палій.

“Враховуючи те, що з Віктором Януковичем полетів до Білорусії деякий склад уряду, то слід очікувати, що акцент буде на енергетиці. Я думаю, що Білорусь зараз зацікавлена, насамперед, в тому, щоб отримувати на свої нафтопереробні заводи венесуельську нафту через Україну, тобто, з прямим використанням нафтопроводу “Одеса-Броди” або з іншим використанням української нафтопровідної мережі. Я думаю, Білорусь зацікавлена саме в цьому”, — наголосив політолог.

При цьому політолог переконаний, що “у будь-якому випадку завантаженість українських нафтопроводів, тим більше диверсифікація джерел енергопостачання може бути дуже цікавою для України”.

“Якщо для білоруських заводів може бути вигідним постачання венесуельської нафти — то чому для нас це не може бути вигідним?”, — відзначив він.

Крім того, на думку О.Палія, “не зайве було б повчитись В.Януковичу суверенної політики, яку останній час демонструє О.Лукашенко і повчитись на прикладі Білорусії, до чого призводить цивільна політика по відношенню до Кремля, яку раніше проводив білоруський керівник, зокрема, як він здійснив революцію від повністю цивільної незалежної політики до незалежної самостійної”.

Нагадаємо, 29 квітня Президент Віктор Янукович знаходиться з робочим візитом у Мінську (Білорусь). />  

 28 квітня, як повідомила прес-служба Мінтрансу, Україна почала приймати венесуельську нафту для Білорусії.

Зокрема, ще 25 квітня до причалу N1 нафтогавані Одеського морського торгового порту поставлений танкер Sea Star (довжина — 249 м, прапор — Мальта) з 80 тис. т нафти призначенням на Мозирьський нафтопереробний завод (Республіка Білорусь). 

 

О.Оснач
 

Читайте также по теме