Мария Мамаева
11:38 04/11/2010

У Броварському районі Київської області злочинці незаконно відсудили 700 гектарів землі

 

Упродовж 2007-2008 років у селі Зазим'я та Княжичі Броварського району Київської області у результаті незаконних судових рішень у 497 селян-пайовиків відібрали 700 гектарів земельних ділянок.

 

Про це повідомив начальник підрозділу Департаменту фінансової та економічної безпеки Міністерства внутрішніх справ України Володимир Яцик на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Група осіб, яка хотіла заволодіти земельними ділянками селян двох селищ Київської області, навмисне надавала у міськрайсуди через п'ятьох підставних осіб підроблені боргові розписки і заяви від пайовиків про розгляд справ у суді без їх участі. Таким чином у ході засідань визнавалися позовні вимоги про передачу земельних ділянок за рахунок погашення боргу”, — розповів В. Яцик.

 

За його словами, на основі незаконних рішень земельні ділянки перейшли у власність шістьох осіб зі зміною цільового призначення. Як повідомив посадовець, на земельні ділянки загальною вартістю понад 20 млн. грн. накладено арешт. При цьому до Вищої ради юстиції України надіслано звернення щодо звільнення суддів Бориспільського міськрайонного суду, а деякі судді звільнені за порушення присяги.

 

Читайте также по теме