ГолосUA
11:00 19/02/2010

У БЮТ кажуть, що заборона трансляції суду за позовом Тимошенко суперечить Кодексу адміністративного судочинства

Заборона трансляції суду за позовом Тимошенко суперечить Кодексу адміністративного судочинства.

Про це заявив народний депутат від фракції БЮТ Сергій Власенко біля Вищого адміністративного суду, передав кореспондент ГолосUA.

«Відповідно до частини 8 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства прямо передбачено можливість прямої телевізійної та радіотрансляції, але для цього необхідно одне єдине — добра воля всіх учасників процесу», — сказав він.

Він підкреслив, що проти трансляції виступили представники кандидата в президенти Віктора Януковича. «Пан Лавринович виступив з певним поясненням, що ніби це (трансляція — ред.) може вплинути на позицію свідків. Я б хотів нагадати, що це специфічний процес, адміністративний, у якому не передбачено видалення свідків із залу, а тому не передбачено обмеження отримання свідками даних про процес», — наголосив він.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України розглянув клопотання представника позивача Андрія Портнова щодо прямої трансляції судового засідання та ухвалив рішення дозволити трансляцію лише під час проголошення рішення.

Як повідомляв ГолосUA, сьогодні у ВАСУ за позовом Ю. Тимошенко розглядається справа щодо оскарження результатів другого туру президентських виборів в Україні. /> Представник Ю. Тимошенко в суді А. Портнов подав клопотання, де просив дозволити пряму трансляцію судового засіданні. Представники Партії регіонів виступали проти такої ініціативи опонентів. 

14 лютого ЦВК оголосила офіційні результати виборів президента України, згідно з якими лідер Партії регіонів, Віктор Янукович отримав перемогу. Згідно з офіційними остаточними результатами другого туру виборів, В.Янукович отримав 48,95% голосів виборців (12 481 266 осіб), Ю. Тимошенко — 45,47% (11 593 357).

А. Береза

 

Читайте также по теме