ГолосUA
10:32 08/04/2010

У БЮТ не вірять, що КС визнає коаліцію легітимною

У БЮТ не вірять, що Конституційний Суд визнає коаліцію легітимною.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA заявив народний депутат від БЮТ, член комітету з питань Регламенту депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради Олег Ляшко.

“Я сподіваюсь, що Конституційний Суд буде діяти згідно Конституції. А Конституція забороняє створення у парламенті коаліції у той спосіб у який вона була створена. Хочу нагадати, що Конституційний суд з цього приводу вже прийняв рішення у вересні 2008 року. І тому я не розумію, які у КС є підстави вдруге розглядати це питання, яке вони вже колись розтлумачили”, — відзначив депутат.

При цьому О.Ляшко не пояснив, які будуть подальші кроки опозиції у разі, якщо КС визнає коаліцію конституційною.

“Все буде залежати від рішення КС, і я сподіваюсь, що воно відповідатиме Конституції. Нехай рішення ухвалюють, але відповідно до закону”, — додав він.

Нагадаємо, 29 березня Юлія Тимошенко з посиланням на достовірні джерела в Конституційному Суді заявила, що команда Віктора Януковича пропонує суддям до 1 мільйона доларів за узаконення так званої "коаліції тушок".

7 квітня Юлія Тимошенко відвідала Генеральну прокуратуру, де надала докази правоти своїх слів щодо фактів спроб підкупу суддів Конституційного Суду України.

Сьогодні о 14:00 КСУ має оприлюднити рішення щодо легітимності парламентської коаліції.

Як відомо, 17 вересня 2008 року Конституційний Суд України у справі за конституційним поданням 105 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень частин 6, 7, 9 статті 83 Конституції України (справа про коаліцію депутатських фракцій у Верховній Раді України) вирішив:

У аспекті порушеного у конституційному поданні питання словосполучення "коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді України", що міститься у частинах шостій, сьомій, дев’ятій статті 83 Конституції України, слід розуміти як сформоване на встановлених Конституцією України та Регламентом Верховної Ради України засадах об’єднання за результатами виборів кількох депутатських фракцій, кількість народних депутатів України в яких становить більшість від конституційного складу Верховної Ради України, які (депутатські фракції) на основі узгодження політичних позицій погодились на спільну парламентську діяльність".

О.Оснач

 

Читайте также по теме